Blog

ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2019 Masterclass

ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2019 Masterclass

Μαζί με την Σύλβια Κουμενάκη και την Ευγενία Κουτούβελα θα είμαστε εκεί, στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – Έκθεση Τροφίμων & Ποτών, ως ομάδα υλοποίησης των Masterclass: Γευστικές διαδρομές στα ελληνικά προϊόντα.

Η 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, 1-4 Φεβρουαρίου 2019 στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, εγκαινιάζει για πρώτη φορά την ενότητα των Masterclass, η οποία έχει σχεδιαστεί με στόχο την προβολή των εξαιρετικών ελληνικών προϊόντων στους επαγγελματίες και φίλους της γαστρονομίας, ανεβάζοντας έτσι τον πήχη ακόμη πιο ψηλά και αποδεικνύοντας την προσήλωσή της στα ελληνικά προϊόντα και στην ποιοτικότερη ανάδειξή τους.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν 10 διαφορετικά masterclass, σε τέσσερις κατηγορίες:

  • Τυρί & Κρασί | 1/2 στις 15:00, 2/2 στις 15:00, 3/2 στις 15:00
  • Αλλαντικά & Μπίρα | 1/2 στις 13:00, 2/2 στις 19:00, 3/2 στις 19:00
  • Αλίπαστα, Συνοδευτικά, Ελιές & Αποστάγματα | 2/2 στις 17:00, 3/2 στις 17:00
  • Μέλι & Βότανα | 2/2 στις 13:00, 3/2 στις 13:00
   • Στα masterclass προσεγγίζουμε τα προϊόντα από την σκοπιά της γευσιγνωσίας, της επιστήμης και του marketing και με άμεσο και βιωματικό τρόπο, επιχειρούμε το pairing των γεύσεων και των αρωμάτων με τις ιστορίες και τις ευκαιρίες προβολής των προϊόντων σε υπάρχουσες και νέες αγορές.

Κάθε masterclass διαρκεί 2 ώρες και απαιτείται κράτηση στην φόρμα συμμετοχής, εδώ.

Σας περιμένουμε και με χαρά θα σας υποδεχτούμε!

Εδώ, μπορείτε να δείτε το απολογιστικό video της 6ης ΕΞΠΡΟΤΡΟΦ 2019.

Η Σύλβια Κουμεντάκη ξεκίνησε με σπουδές στη διαφήμιση (στην Ελλάδα και το Λονδίνο) και καριέρα στο Marketing & τη διαφήμιση (Οινοποιητική Μπουτάρη, διαφημιστικές εταιρίες, Media shops, εκδοτικές εταιρείες). Μαζί με την αδελφή της Ελένη δημιούργησαν το 2007 το Chef Stories, εταιρεία boutique catering & consulting προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής γαστρονομίας και διοργάνωσης εκδηλώσεων. Στην πορεία, προστέθηκε η παρασκευή χειροποίητων gourmet προϊόντων, τα οποία διανέμονται στην ελληνική αγορά και το εξωτερικό, συμβάλλοντας στην γνωριμία με πρώτες ύλες, διαδικασίες παραγωγής και σημεία πώλησης. Παράλληλα, ενισχύθηκε η ενασχόλησή με τη διοργάνωση γαστρονομικών εκδηλώσεων, συμμετέχοντας στο σχεδιασμό και την οργάνωση special events (Thessaloniki Food Festival 2011 έως σήμερα, side events εκθέσεων, Detrop – Oenos, Hotelia, Gourmet Exhibition), φεστιβάλ και παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε οργανισμούς, φορείς και επιχειρήσεις. Σήμερα, είναι εξίσου σημαντικές και συστηματικές και οι δύο δραστηριότητες, τόσο του παραγωγού όσο και του διοργανωτή εκδηλώσεων γαστρονομίας, πάντα με κριτήριο τη δημιουργία, την ανακάλυψη, την προώθηση και την ενίσχυση του γαστρονομικού πλούτου και των συντελεστών του. Περισσότερες πληροφορίες για την Σύλβια, εδώ.

H Ευγενία Κουτούβελα είναι απόφοιτος της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) με ειδικότητα στη Φυτική Παραγωγή (κατεύθυνση Οπωροκηπευτικών και Αμπέλου) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) από το τμήμα Βιολογίας Α.Π.Θ. με τίτλο “Διατήρηση της Βιοποικιλότητας και Αειφορική Εκμετάλλευση Αυτοφυών Φυτών”. Μέρος των βασικών σπουδών πραγματοποιήθηκε στη Βόρεια Ισπανία στο Universidad del Pais Vasco (UPV) με υποτροφία Erasmus ενώ μέσω του Erasmus Placement εργάστηκε στο ερευνητικό Ινστιτούτο Neiker Technalia, Basque Institute for Agricultural Investigation and Development, Vitoria-Gasteiz. Έχει εργαστεί στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και έχει συνεργαστεί με κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες και οργανισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό στον τομέα της έρευνας, παραγωγής και προώθησης προϊόντων γαστρονομίας, οινοτουρισμού και διοργάνωσης εκδηλώσεων γευσιγνωσίας. Από το 2015 εργάζεται ως συντάκτρια γαστρονομίας στην ημερήσια εφημερίδα Τύπος Θεσσαλονίκης.

Προσθέστε μια απάντηση