Blog

Το ταξίδι Taste Halkidiki #1

Το ταξίδι Taste Halkidiki #1

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το ταξίδι γνωριμίας με την γαστρονομία της Χαλκιδικής.

Ειδικά σχεδιασμένο για τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, οργανώθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Chef Stories για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, στο πλαίσιο του προγράμματος Taste Halkidiki.

Το Taste Halkidiki είναι ένα πρόγραμμα ανάδειξης και προώθησης της γαστρονομίας της Χαλκιδικής, υλοποιείται από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και τους συνεργάτες του και είναι ενταγμένο στο τοπικό πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής LEADER/CLLD (ΠΑΑ 2014-2020).

Ο απολογισμός του ταξιδιού σε αριθμούς & εικόνες:

  • 4 ημέρες, 2-5 Σεπτεμβρίου 2021
  • 14 συμμετέχοντες, εκπροσωπώντας 11 Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική
  • 1.000 χιλιόμετρα περιήγησης σε όλη σχεδόν την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής
  • 10 επισκέψεις σε χώρους παραγωγής και πώλησης αγροδιατροφικών προϊόντων
  • 14 συναντήσεις με παραγωγούς τοπικών προϊόντων
  • ενημέρωση και δεκάδες γευστικές δοκιμές προϊόντων από τις 19 κατηγορίες που παράγονται στην περιοχή: ελιά, λάδι, μέλι, τυρί, κρασί, μπίρα, προϊόντα αμπελοκαλλιέργειας, αποστάγματα, κρέας, αλλαντικά, ψάρια, θαλασσινά, γλυκίσματα, μανιτάρια, βότανα, λαχανικά, φρούτα, κελυφωτό φιστίκι, σιτηρά
  • 2 πρωτότυπες δραστηριότητες: “μελισσοκόμος για μια μέρα” & “επίσκεψη σε υποθαλάσσια κάβα”
  • 2 επισκέψεις σε χώρους φιλοξενίας και ορεινού τουρισμού για γεύμα και κολατσιό
  • 4 γεύματα με ειδικά σχεδιασμένα μενού σε διακεκριμένους χώρους εστίασης της Χαλκιδικής
  • 2 γεύματα σε χώρους παραγωγής, τα οποία επιμελήθηκαν οι επιχειρήσεις που μας φιλοξένησαν, σε συνεργασία με άλλους τοπικούς παραγωγούς και μέλη πολιτιστικών συλλόγων
  • 3 συναντήσεις με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, παρουσίαση και δοκιμή κερασμάτων παρασκευασμένων με παραδοσιακές συνταγές
  • 1 επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο της Αφύτου
  • 1 επίσκεψη στο Μεγάλο Προσκύνημα της Μεγάλης Παναγιάς

Το ταξίδι ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη των συμμετεχόντων στο 1ο Φεστιβάλ TASTE HALKIDIKI, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία της Νέας Φώκαιας.

Σας ευχαριστούμε για τις στιγμές γνώσης, απόλαυσης, γέλιου, έκπληξης, αυθεντικής παράδοσης, θερμής φιλοξενίας, συγκίνησης, κούρασης…κι αγάπης για το έργο σας που μοιραστήκαμε:

Marianna’s Vineleaves | Passion Honey | Απολυμένη Πέτρα | Valtinger fresh handcrafted beer | Χλιάπας Olives | Μεζεδοπωλείο Μασσαλία | Λιοκλάδι by Αφοι Τολέρη | Κωνσταντάρα Wines | Μέλι Γεωργάκα | Σύλλογος Πολιτισμού & Παράδοσης Μεγάλης Παναγιάς | Οινομαγειρείο “Η Μαριγούλα” | Αρχοντικό Βίραγγας | Τυροκομική Σταθώρη | Seven Seals Brewery | Domaine Agrovision | Πολιτιστικός Σύλλογος Σταγείρων-Στρατονίκης “Αριστοτέλης” | Εστιατόριο Μαγεμένο Δάσος | Simos Pizza House | Κρεοπωλείο – Delicatessen Καραβασίλη | Ouranoupoli Scuba Diving Center | Ειρηνικός Glassbottom Cruises | Ζαχαροπλαστείο Πασχαλάς | Paschalas Olive Oil | Εστιατόριο “Η πλατεία της Ανθούλας” | Σύνδεσμος Φίλων Λαογραφίας & Παράδοσης Αφύτου | Οργανικός Λαχανόκηπος εστιατορίου “Η πλατεία της Ανθούλας” | Τριζόνι Fish Restaurant | Tzikas Family Winery

και

The FNL Guide | Olive Magazine | Athens Voice | Lifo | Τύπος Θεσσαλονίκης | Παράλλαξη Magazine | GR Times | Voria.gr | Citymag Thessaloniki | Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων | Halkidiki Focus

Εις το επανιδείν!

Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία Chef Stories, εδώ, για το Πρόγραμμα Taste Halkidiki, εδώ και για το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, εδώ

Προσθέστε μια απάντηση