Workshop Αναπτυξιακής Χαλκιδικής
Στην εκπαίδευση με στόχο την βιωματική μάθηση, η γνώση αναπτύσσεται μέσα από τον μετασχηματισμό της εμπειρίας. Μια διεργασία η οποία ακολουθεί την κυκλική διαδρομή:
συμμετοχή σε μια εμπειρία, στοχασμός σχετικά με την εμπειρία, μάθηση/σχηματισμός νέων ιδεών βασισμένων στους στοχασμούς, εφαρμογή/δοκιμή των νέων ιδεών σε διαφορετικές συνθήκες, ξεκινώντας τον επόμενο νέο κύκλο.
Με αυτή την κατεύθυνση, ως ομάδα Chef Stories διοργανώσαμε για λογαριασμό της εταιρείας Αναπτυξιακή Χαλκιδικής ΑΕ το διήμερο θεματικό εργαστήριο “Εξερευνώντας την Χαλκιδική μέσα από τα προϊόντα της”, στο πλαίσιο υλοποίησης του διακρατικού Σχεδίου Συνεργασίας με τίτλο “Local Tour” που εντάχθηκε στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER ΠΑΑ 2014-2020.
Οι συμμετέχοντες, επιχειρηματίες της περιοχής από τον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους στόχους και το Σχέδιο Συνεργασίας “Local Tour”, για το πρόγραμμα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής #TasteHalkidiki, να παρακολουθήσουν μια κατατοπιστική παρουσίαση για την στενή σύνδεση της γαστρονομίας με τον τουρισμό, να προσεγγίσουν την θετική στάση “είμαι πρεσβευτής του τόπου μου” και φυσικά να μαγειρέψουν χαρακτηριστικές συνταγές της Χαλκιδικής, να ζήσουν από κοντά την διαδικασία επεξεργασίας της επιτραπέζιας ελιάς και να γίνουν μελισσοκόμοι για μια μέρα.
Ευχαριστούμε τους: Έξι Βρύσες Restaurant-Bar, Περίαπτον ελιές, Passion Honey, Απολυμένη Πέτρα Mountain Resort για την υποδοχή και την συνεργασία και το Επιμελητήριο Χαλκιδικής για την ενημέρωση και φιλοξενία.
Εις το επανιδείν!
Περισσότερες πληροφορίες για την Αναπτυξιακή Χαλκιδικής, εδώ.