Blog

Detrop boutique 2018: the pairing experience

Detrop boutique 2018: the pairing experience

Μαζί με την εταιρεία Chef Stories, την διοργανώτρια ομάδα των παράλληλων εκδηλώσεων The Pairing Experience στο πλαίσιο της έκθεσης Detrop boutique 2018, οργανώνουμε ένα masterclass με θέμα Pairing Tastes & Stories.

Δανειζόμαστε την τεχνική του masterclass από τον κόσμο της μουσικής και μεταφέρουμε αυτή την “πρόσωπο με πρόσωπο” προσέγγιση σε 13 προϊόντα Ελλήνων παραγωγών – όλοι συμμετέχοντες ως εκθέτες στην έκθεση. Ρίχνουμε κάθε φορά τον προβολέα σε μια ή περισσότερες αξίες που κρύβονται σε κάθε προϊόν: επιπλέον από την ποιότητα των πρώτων υλών ή/και της παραγωγικής διαδικασίες, επιπλέον από την γευστική απόλαυση που αυτά προσφέρουν.

Δοκιμάζουμε τα προϊόντα ένα ένα με συγκεκριμένη σειρά, κινητοποιούμε τις αισθήσεις που λαμβάνουν χώρα σε μια γευστική δοκιμή: όραση, όσφρηση, γεύση και αφή, και συμπληρώνουμε την εμπειρία συνταιριάσματος με την κινητοποίηση της ακοής μέσα από την παράλληλη διήγηση ιστοριών που γέννησαν τα προϊόντα ή που γεννήθηκαν από αυτά.

Διατρέχουμε την γευσιγνωσία με άξονες: τον χώρο-από την Θράκη μέχρι τα Δωδεκάνησα, τον χρόνο-παράδοση/καινοτομία, την παραγωγική πρακτική- συμβατικό/βιολογικό προϊόν, το όραμα ανάπτυξης και το μοντέλο επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Στο τραπέζι μας βρίσκονται:

  • Ρόφημα της εταιρείας Cyclades organics από την Σύρο
  • Κρίταμο της εταιρείας Promithion από την Σύρο
  • Πετρωτό τυρί της εταιρείας Σταθώρης Τυροκομική από την Ιερισσό της Χαλιδικής
  • Κασέρι της εταιρείας Προίκας από τον Σωχό Θεσσαλονίκης
  • Άλειμμα κόκκινου κρασιού της εταιρείας Pella Delicacies από την Πέλλα της Ημαθίας
  • Καβουρμάς θρακιώτικος της εταιρείας Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company από την Ξάνθη.
  • Σαλάμι ημίξηρο από βουβαλίσιο κρέας της εταιρείας Φάρμα Κερκίνης
  • Ξερά σύκα Κύμης της εταιρείας Kumilio
  • Γιαούρτι βουβαλινό της οικογένειας Μπέκα
  • Μαρμελάδα ροδιού
  • Αρτοσκευάσματα της εταιρείας Ηλιάνα από την Αστυπάλαια
  • Λικέρ αρμπαρόριζας της εταιρείας Filevia από τον Μύτικα της Εύβοιας
  • Νερό της εταιρείας Σουρωτή από την Σουρωτή του Ν. Θεσσαλονίκης

Ευχαριστούμε την εταιρεία SKG Eco Shop από την Θεσσαλονίκη που υποστήριξε το masterclass με σκεύη φαγητού από βιοδιασπώμενα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Προσθέστε μια απάντηση