To ταξίδι Taste Halkidiki #2
Σε κλίμα εξαιρετικά καλής διάθεσης και ενθουσιασμού, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το δεύτερο ταξίδι γνωριμίας με την γαστρονομία της Χαλκιδικής.
Ειδικά σχεδιασμένο για δημοσιογράφους και bloggers, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Chef Stories για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, στο πλαίσιο του προγράμματος Taste Halkidiki.
Το Taste Halkidiki είναι ένα πρόγραμμα ανάδειξης και προώθησης της γαστρονομίας της Χαλκιδικής, υλοποιείται από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και τους συνεργάτες του και είναι ενταγμένο στο τοπικό πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής LEADER/CLLD (ΠΑΑ 2014-2020).
Ο απολογισμός του ταξιδιού σε αριθμούς & εικόνες:
- 4 ημέρες, 2-5 Ιουνίου 2022
- 19 συμμετέχοντες, εκπροσωπώντας 13 ηλεκτρονικά μέσα, ιστότοπους και blogs, από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη
- περιήγηση στους 5 Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής
- 7 επισκέψεις σε χώρους παραγωγής και πώλησης αγροδιατροφικών προϊόντων
- 14 συναντήσεις με παραγωγούς τοπικών προϊόντων
- συνεντεύξεις, ενημέρωση και δεκάδες γευστικές δοκιμές προϊόντων από τις βασικές κατηγορίες που παράγονται στην Χαλκιδική: ελιά, ελαιόλαδο, μέλι, τυρί, κρασί, μπίρα, προϊόντα αμπελοκαλλιέργειας, αποστάγματα, κρέας, αλλαντικά, ψάρια, θαλασσινά, πίτες, γλυκίσματα, μανιτάρια, λαχανικά, φρούτα
- 2 πρωτότυπες βιωματικές δραστηριότητες: “μελισσοκόμος για μια μέρα” & “κρυμμένος θησαυρός-δοκιμή κρασιού παλαίωσης θαμμένου στον αμπελώνα”
- 2 επισκέψεις σε χώρους φιλοξενίας και ορεινού τουρισμού για γεύμα και κολατσιό
- 4 γεύματα με ειδικά σχεδιασμένα μενού σε διακεκριμένους χώρους εστίασης της Χαλκιδικής
- 2 γεύματα σε χώρους παραγωγής, τα οποία επιμελήθηκαν οι επιχειρήσεις που μας φιλοξένησαν, σε συνεργασία με άλλους τοπικούς παραγωγούς και συνεργάτες τους
- 1 συνάντηση με τοπικό σύλλογο πολιτισμού και παράδοσης, παρουσίαση και δοκιμή κερασμάτων παρασκευασμένων με παραδοσιακές συνταγές
- 1 επίσκεψη και ξενάγηση στο Ιερό Κοινόβιο Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ορμύλιας
- 1 επίσκεψη στον οργανικό λαχανόκηπο του εστιατορίου η “Πλατεία της Ανθούλας”
Το ταξίδι ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη των συμμετεχόντων στην εκδήλωση μνήμης “100 χρόνια από τον ξεριζωμό”, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουνίου, στην Σάρτη της Σιθωνίας.
Σας ευχαριστούμε που μοιραστήκαμε την εμπειρία της γνωριμίας με την Χαλκιδική της παραγωγής, των προϊόντων, της θερμής φιλοξενίας, της παράδοσης, της μνήμης, των γεύσεων, των συνταγών και των ανθρώπων που δημιουργούν ζώντας το όνειρό τους.
Εις το επανιδείν!
Marianna’s Vineleaves, Abelon Organic, Απόλυμενη πέτρα Ταξιάρχης, Passion Honey, Beeday, Valtinger – fresh handcrafted beer, Χλιάπας Olives, Οινομαγειρείον “Η Μαριγούλα”, Κτήμα Λειβαδιώτη, Claudia Papayianni Estate, Viraggas Hotel in Halkidiki, Σταθώρη Τυροκομική – Stathoris Dairy, SEVEN SEALS Brewery, Domaine Agrovision, Aristotle’s Paths, Simos pizza house, Arsanas, Akrathos Newlands Winery, Esopolion – Ormylia Monastery, Konstantara Wines, Αγροτικός Συνεταιρισμός Μυρτάλη, Georgakas honey, Aristotelous Tours, Σύλλογος Πολιτισμού και Παράδοσης Μεγάλης Παναγίας, Anthoula’s Restaurant, Κτημα Τζηκα-Tzikas’ Family Winery, Philoxenia Hotel, Πολιτιστικός Σύλλογος Σάρτης “Η Αφησιά”, SARTI Sithonia Halkidiki – Hotel Association of Sarti, Δήμος Σιθωνίας, Excellent Car Services, SKY express
και
BOUSSIAS, Not an Expert, eudemonia.gr, Sweetly, TasteFULL, iPop, Live to travel and taste, Wonderfoodland, Glow Magazine, biscotto.gr, Foodkg.gr, Dine Me Up, FineBeing
Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία Chef Stories, εδώ, για το Πρόγραμμα Taste Halkidiki, εδώ και για το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, εδώ
One Comment