Blog

Το ταξίδι Taste Halkidiki #3

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τρίτο ταξίδι γνωριμίας με την γαστρονομία της Χαλκιδικής.

Ειδικά σχεδιασμένο για τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Chef Stories για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, στο πλαίσιο του προγράμματος Taste Halkidiki.

Το Taste Halkidiki είναι ένα πρόγραμμα ανάδειξης και προώθησης της γαστρονομίας της Χαλκιδικής, υλοποιείται από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και τους συνεργάτες του και είναι ενταγμένο στο τοπικό πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής LEADER/CLLD (ΠΑΑ 2014-2020).

Ο απολογισμός του ταξιδιού σε αριθμούς & εικόνες:

  • 3 ημέρες, 17-19 Ιουνίου 2022
  • 17 συμμετέχοντες, εκπροσωπώντας 14 μέσα μαζικής ενημέρωσης από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική
  • 3 επισκέψεις σε χώρους παραγωγής και εμπορίας αγροδιατροφικών προϊόντων
  • 5 συναντήσεις με παραγωγούς τοπικών προϊόντων
  • συνεντεύξεις, ενημέρωση και δεκάδες γευστικές δοκιμές προϊόντων από τις βασικές κατηγορίες που παράγονται στην Χαλκιδική: ελιά, ελαιόλαδο, κρασί, μπίρα, κρέας, αλλαντικά, ψάρια, μύδια, θαλασσινά, ζυμαρικά, πίτες, γλυκίσματα, λαχανικά, φρούτα
  • 5 γεύματα με ειδικά σχεδιασμένα μενού σε διακεκριμένους χώρους εστίασης της Χαλκιδικής
  • 1 συνάντηση με τοπικό σύλλογο πολιτισμού και παράδοσης, παρουσίαση και δοκιμή κερασμάτων παρασκευασμένων με παραδοσιακές συνταγές
  • 1 επίσκεψη και γευστική δοκιμή των προϊόντων στο Ιερό Κοινόβιο Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ορμύλιας
  • 1 επίσκεψη στο νησί της Αμμουλιανής
  • 1 εργαστήριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου

Το ταξίδι ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη των συμμετεχόντων στο 2ο Φεστιβάλ Taste Halkidiki, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιουνίου, στον Νέο Μαρμαρά.

Σας ευχαριστούμε που μοιραστήκαμε την εμπειρία της γνωριμίας με την Χαλκιδική της παραγωγής, της επιχειρηματικότητας, των μεγάλων αριθμών, των εξαγωγών, της διεθνούς καταξίωσης, των βραβείων, της θερμής φιλοξενίας, της παράδοσης, της μνήμης, των γεύσεων, των συνταγών και του τόπου δημιουργικής συνάντησης του παλιού με το νέο.

Deas Olives | Πόρτο Μαρίνα | Κτήμα Ιατρίδη | Κληματαριά | Seven Seals Brewery | Μύδια Αναστασίου | Γλάρος | Πολιτιστικός Σύλλογος Αμμουλιανής | Μπουκαδούρα | Κωνσταντάρα Wines | Ιερό Κοινόβιο Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ορμύλιας | Bubo-Ekies all senses Resort | Οίνος Γρηγοριάδη | Simeon Hotel | Sky express | Ellion Olive Oil & Olives

και

Olivemagazine | The FnL Guide | ΑθηΝΕΑ | Real.gr | Emvolos.gr | Voria.gr | Citymag | 24media | Εφημερίδα Μακεδονία | GR Times | thessnews.gr | Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων | Εφημερίδα Η Χαλκιδική | Halkidiki Focus

Εις το επανιδείν!

Φωτογραφίες: Σάκης Γιούμπασης

Δείτε το video του ταξιδιού, εδώ και του 2ου Φεστιβάλ Taste Halkidiki, εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία Chef Stories, εδώ, για το Πρόγραμμα Taste Halkidiki, εδώ και για το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, εδώ

Προσθέστε μια απάντηση