Blog

Honey Sensory Analysis Course

Honey Sensory Analysis Course

Μια από τις πιο πρωτότυπες, ενδιαφέρουσες, απαιτητικές και άψογα οργανωμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες με θέμα το μέλι που είχαμε την χαρά να συμμετάσχουμε μαζί με την Σύλβια Κουμεντάκη, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από τις 3-7 Ιουνίου στην Μπολόνια και είχε στόχο την εισαγωγή στην γευστική ανάλυση του μελιού. Μια ολοκληρωμένη και σφαιρική προσέγγιση της γευστικής ανάλυσης του μελιού, με απώτερο σκοπό των διοργανωτών τα άρτια καταρτισμένα μέλη που θα εμπλουτίσουν το εθνικό ιταλικό μητρώο γευστικών αναλυτών μελιού.

Ο δικός μας στόχος: η αύξηση της ποιότητας των γνώσεων που προσφέρουμε στις εξειδικευμένες βιωματικές και εκπαιδευτικές γαστρονομικές δραστηριότητες που διοργανώνουμε ως ομάδα Chef Stories.

Οι εκπαιδευτές: Raffaele Dall’ Olio & Gian Luigi Marcazzan, έμπειροι γευστικοί αναλυτές, μελετητές, επιστήμονες και εξαιρετικοί εκπαιδευτές!

Οι συμμετέχοντες: επαγγελματίες της έρευνας, της επιστήμης, της μελισσοκομίας, της παραγωγής αγροδιατροφικών προϊόντων, των επιχειρήσεων, της εκπαίδευσης, του εμπορίου, των ενώσεων παραγωγών και των συμβουλευτικών υπηρεσιών, από τον Καναδά, τις ΗΠΑ, την Βραζιλία, την Ονδούρα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστρία, την Γερμανία, την Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιταλία, με κοινό το πάθος για την μελισσοκομία, την μέλισσα και το μέλι

Η δική μας συμβολή στην εκπαιδευτική διαδικασία: το μέλι πεύκου Χαλκιδικής της εταιρείας Beekeper Family Papadopoulos και το μέλι βελανιδιάς και ανθέων Χαλκιδικής της εταιρείας Passion Honey, ήταν ανάμεσα στις πολλές δεκάδες δειγμάτων που δοκιμάστηκαν στην διάρκεια της εκπαίδευσης. Ποτέ δεν ξεχνάμε πως είμαστε και οι άνθρωποι του #TasteHalkidiki και ευχαριστούμε τους παραγωγούς για τα δείγματα που μας πρόσφεραν!

Καταιγισμός ιδεών στο μυαλό μας για τον τρόπο που αυτή η εμπειρία μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος του ελληνικού μελιού.

Υ.Γ. Για μια φορά ακόμα απαντήθηκε το ερώτημα γιατί η ιταλική γαστρονομία είναι από τις πιο διάσημες σε όλο τον κόσμο, και δεν είναι γιατί απλά είναι νόστιμη…

Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία Bee Sources, διοργανωτή της εκπαιδευτικής δραστηριότητας, εδώ.