Blog

Qnest Project

Qnest Project

Εκπροσωπώντας την εταιρεία Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company μαζί με εκπροσώπους των εταιρειών ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, Riverland και Ξενώνας Τζιβαέρι και ως μέλη του Επιμελητηρίου Ξάνθης,

ήμασταν εκεί στο διακρατικό workshop, στο πλαίσιο του έργου Qnest – Project Chamber of Xanthi, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2019 στην πόλη Lecce της Ιταλίας.

Το έργο «QNeST – Δίκτυο Ποιότητας για τον Αειφόρο Τουρισμό» αποσκοπεί στην αξιοποίηση των κοινών και ποιοτικών χαρακτηριστικών της πολιτιστικής, παραδοσιακής και περιβαλλοντικής κληρονομιάς της περιοχής Αδριατικής-Ιονίου.

Στην διάρκεια του εργαστηρίου είχαμε την ευκαιρία να:
✔ ενημερωθούμε για τις καλές πρακτικές στην ανάπτυξη του τουρισμού του τόπου τους από τους συντελεστές του προγράμματος (University of Salento | Italy, Επιμελητήριο Ξάνθης | Ελλάδα, Istrian Development Agency | Croatia, Labirinto Social Cooperative | Italy, Ministry of Economy | Montenegro, Chamber of Commerce of Venetto | Italy, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου, University of Primorska | Slovenia), να αλληλεπιδράσουμε και να γνωρίσουμε τα παραγόμενα προϊόντα και υπηρεσίες των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα,
✔ ξεναγηθούμε στην ειδικά διαμορφωμένη παραλία για ΑμεΑ, την οποία σχεδίασε και λειτουργεί η μη κερδοσκοπική οργάνωση IO POSSO στην περιοχή του Otranto, μια και η προσβασιμότητα αποτελεί κυρίαρχο ζητούμενο στην ανάπτυξη των τουριστικών προορισμών,
✔ επισκεφτούμε το Museo dell’arte olearea Ubaldo Villani στο Cannolle, ένα μουσείο αφιερωμένο στην μακρόχρονη ελαιουργική παράδοση της περιοχής,
✔ ξεναγηθούμε στα οινοποιεία Castello Monaci και Feudi di Guagnano, όπου παράχθηκε το πρώτο στον κόσμο vegan κρασί (Vegamaro) και να δοκιμάσουμε ορισμένα από τα διάσημα κρασιά που παράγονται στην αμπελο-οινοπαραγωγική ζώνη του Σαλέντο,
✔ και τέλος να επισκεφτούμε την φάρμα Masseria Cinque Santi, όπου παράγονται εξαιρετικά βιολογικά τυριά, ελαιόλαδο και καινοτόμα προϊόντα με βάση το γάλα και το ελαιόλαδο.

Ήταν ένα ταξίδι γεμάτο νέες γνώσεις και εμπειρίες και έδωσε την έμπνευση για να εργαστούμε για το καλό του δικού μας τόπου!

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα INTERREG ADRION Adriatic-Ionian, εδώ.

Το άρθρο και οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά στο blog της εταιρείας Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company.

Προσθέστε μια απάντηση