Ζαμάν Φουντ Stories #5 @ 59α Δημήτρια
Στον εξώστη της Αγοράς Μοδιάνο συζητήσαμε με την Χαρισία Βλάχου, καθηγήτρια Γαστρονομικού Τουρισμού – Αγροδιατροφής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την Αλεξάνδρα Ανθίδου, διευθύντρια της Ένωσης Οινοποιών Βορείου Ελλάδος
και τον Κώστα Γιάντσιο, δημοσιογράφο γεύσης στο biscotto.gr, για τις σπάνιες γαίες, τις σπάνιες πρώτες ύλες, τα σπάνια πιάτα, τις σπάνιες ευκαιρίες που προσφέρει το δυναμικό αυτού, που ονομάζουμε πρώτες ύλες και προϊόντα με σφραγίδα Βόρειας Ελλάδας.
Μια σειρά εκδηλώσεων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των 59ων Δημητρίων, επιμελήθηκαν οι δημοσιογράφοι Στέφανος Τσιτσόπουλος και Κώστας Γιάντσιος και έντυσαν γευστικά οι παρασκευές των σπουδαστών της Σχολής La Chef Levi και το κρασί του Αστικού Αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Σας ευχαριστούμε για την απολαυστική βραδιά!
Τα χρόνια, τα ζαμάνια και οι ιστορίες των γεύσεων από το βάθος του χρόνου μέχρι και σήμερα. Πέντε θεματικά live talks ενώπιον κοινού, αφιερωμένα στην κουζίνα της Θεσσαλονίκης ανά τους αιώνες, με έδρα την μεταμορφωμένη ιστορική Αγορά Μοδιάνο.
Η ενότητα Ζαμάν Φουντ Stories είναι ένα ταξίδι σε αυτό που αποκαλούμε ιδιαίτερες, μοναδικές και αξεπέραστες γεύσεις της Θεσσαλονίκης: από τα πιάτα και τις ιστορίες του Βυζαντινού παρελθόντος στα κοσμοπολίτικα κουβέρ του σήμερα, που η πόλη αποτελεί γαστρονομικό προορισμό· από τους εβραϊκούς οδηγούς μαγειρικής και τα αρμένικα και προσφυγικά πιάτα του κάποτε στα διεθνή των καταλόγων του Α’ Παγκόσμιου πόλεμου, όταν στην Θεσσαλονίκη έσπευσαν και εμπλούτισαν τις υπάρχουσες γεύσεις και άλλες διεθνείς κουζίνες. Πέντε γευστικά, επιμορφωτικά και περιεκτικά φιλολογικά γκουρμέ απογεύματα, όπου σεφ, foodie δημοσιογράφοι, μπλόγκερ, εστιάτορες και ειδικοί σε ό,τι έχει να κάνει με την γαστρονομία της πόλης θα παρουσιάσουν ποικιλίες ιστοριών με άξονα την Θεσσαλονίκη.
Περισσότερες πληροφορίες για τα 59α Δημήτρια, εδώ και για την Αγορά Μοδιάνο, εδώ.